* چه کسی نگذاشت قم قرنطینه شود؟
پ
کد خبر : ۱۶۲۸۵
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۰ -09 March 2020
«چرا قرنطينه نمي‌كنيد؟» حالا به اين پرسش كه «چرا منع ورود به استان‌هايي با وضعيت بحراني صادر نمي‌كنيد؟» تبديل شده است.
«چرا قرنطينه نمي‌كنيد؟» حالا به اين پرسش كه «چرا منع ورود به استان‌هايي با وضعيت بحراني صادر نمي‌كنيد؟» تبديل شده است.

به گزارش «آزادي» در روزهاي نخستين كه پس از گذشت يك ماه از شناسايي اولين مبتلايان به كرونا، مسوولان تصميمات جدي‌تري در مورد اين بيماري اتخاذ كردند، بحث قرنطينه استان‌هايي با وضعيت بحراني مطرح شد. اين پيشنهاد اگرچه از سوي كارشناسان مورد تاكيد قرار مي‌گرفت اما مخالفاني هم داشت كه معتقد بودند زيرساخت‌ها و روساخت‌هاي لازم جهت برقراري قرنطينه در شهرها وجود ندارد. پيشنهاد ديگري كه به عنوان راهكار جلوگيري از شيوع بيماري مطرح شد، منع ورود به استان‌هاي بحراني يا در مرز بحران بود. پس از اعلام تعطيلي چندين روزه مدارس و دانشگاه‌ها با وجود سير صعودي ابتلا به كرونا در كشور و به خصوص در استان‌هاي شمالي، مسير‌هاي منتهي به اين شهرها از مسافران خالي نشد. از همين‌رو اين تصميم اتخاذ شد كه ورودي برخي شهرها و شهرستان‌ها تنها براي بومي‌ها قابل تردد باشد.

اين اتفاق اما آن‌طور كه بايد و شايد رخ نداد. در فضاي مجازي تصاوير و ويديوهايي منتشر شد كه نشان از ناهماهنگي ميان مقامات و مسوولان استاني با نيروهاي انتظامي و قضايي داشت. در روزهاي اخير ويديوهايي در فضاي مجازي از آمل كه از جمله شهرهاي شمالي در خطر ابتلاي هر چه بيشتر است و البته خيلي از جمعيت غيربومي نيز به اين استان‌ها روان شده‌، منتشر شد كه نشان مي‌داد فرماندار منع ورود به استان را لغو كرده و رييس پليس براي آرام كردن مردم تلاش دارد اين رفت‌و‌آمد را متوقف كند. در واقع در برخي شهرها و شهرستان‌ها اين تصميم‌گيري بر عهده فرمانداري‌ها گذاشته شده است. چه آنكه ديروز فرماندار آبادان اعلام كرد براي جلوگيري از شيوع غيرقابل كنترل كرونا و به دليل شرايط خاص حادث شده، اجازه ورود هيچ گردشگري را به اين شهر نمي‌دهد. همچنين مقامات استاني كرمان نيز تصميمي مشابه اتخاذ كردند. علاوه بر اين شهرهايي چون همدان، عسلويه، بروجرد و ... نيز در همين شرايط قرار دارند.

ناهماهنگی در تصمیم‌گیری‌ها برای مقابله با کرونا؛ چه کسی نگذاشت قم قرنطینه شود؟

پيش از اين فروش بليت و تور گردشگري براي جزيره كيش ممنوع اعلام شده ‌بود. علاوه بر اين شهرهايي چون اصفهان نيز اعلام كردند در ايام عيد هيچ كدام از امكانات نوروزي سال‌هاي گذشته همچون اسكان مهمانان نوروزي در مهمان‌سراها، مدارس و... امكان‌پذير نيست و پذيراي گردشگران نيستند. آن‌طور كه به نظر مي‌رسد تصميم‌گيري‌هايي از اين دست اساسا از مركز و محل ستاد مبارزه با كرونا اتخاذ نمي‌شود و كاملا بر عهده استان‌ها و شهرها قرار داده شده است. اين عدم تصميم‌گيري از مركز و اعمال در سراسر كشور در كنار مزيت «در نظر گرفتن شرايط به خصوص شهر يا استان» معايبي چون بي‌برنامگي ميان مقامات و دستورات متعدد و بعضا در تناقض با يكديگر را نيز به دنبال دارد كه باعث ايجاد نارضايتي‌هايي شده است. ضمن اينكه عدم وجود آيين‌نامه مشخص براي استان‌ها در مديريت كرونا باعث شده كه در برخي مناطق به دليل رفت‌و‌آمدهاي بين استاني و شهري آمار مبتلايان افزايش يابد.

دستورات تلفني و ويديوكنفرانسي

به نوشته روزنامه اعتماد، با اين حال مقامات دولتي مسوول در اين زمينه تلاش دارند كه از راه دور وضعيت استان‌ها را بررسي كنند. در همين راستا معاون اول رييس‌جمهوري در گفت‌وگوي تلفني با برخي استانداران مصوبات جديد ستاد ملي مديريت كرونا را به اطلاع آنان رساند و گزارش‌هاي استاني نيز دريافت كرد. اسحاق جهانگيري روز شنبه پس از برگزاري جلسه اين ستاد در تماس‌هاي تلفني جداگانه با استانداران هرمزگان، فارس، قزوين، اصفهان، خراسان رضوي، كرمان و سيستان و بلوچستان اجراي سياست‌ها و برنامه‌هاي ستاد ملي مبارزه با كرونا و انسجام، هماهنگي و همكاري بيشتر مسوولان و مردم را جهت پيشگيري از شيوع اين ويروس و درمان مبتلايان ضروري ارزيابي كرد. جهانگيري همچنين در اين مكالمه تلفني آخرين گزارش‌ها و اخبار مربوط به شيوع كرونا و اقدامات انجام شده را از زبان استانداران شنيد.

همچنين وزير كشور از طريق ويديوكنفرانس با استانداران سراسر كشور جلسه‌اي شنبه شب برگزار كرد. عبدالرضا رحماني‌فضلي نيز همچون جهانگيري در اين ويديوكنفرانس با استانداران سراسر كشور تصميمات اتخاذ شده در ستاد ملي در خصوص ابعاد اجتماعي متاثر از شيوع بيماري كرونا از جمله در خصوص سفرهاي نوروزي و سرويس‌هاي خدماتي از جمله ضرورت تدوين پروتكل‌هاي لازم در مورد مراكز خدماتي را تشريح و بر آمادگي حداكثري سطوح مختلف مديريتي براي مديريت شرايط تاكيد كرد.

تاكيد بر رعايت كامل توصيه‌هاي بهداشتي و اجتناب از هرگونه تردد غيرضرروي در سطح شهرها و جاده‌ها از جمله توصيه‌هاي وزير كشور به استانداران بود. او ضمن تشريح سناريوهاي متفاوت كه بر اساس مطالعات علمي تدوين شده و الزامات و اقتضائات هريك از اين سناريوها، بر حمايت حداكثري استانداران از روند تقويت آمادگي‌ها در عرصه خدمات بهداشتي و درماني تاكيد كرد و گفت: «بايد از همه ظرفيت‌هاي استاني استفاده كنيم و همزمان با رعايت سياست‌ها و راهبردهاي ستاد ملي، همه خلاقيت‌ها و ابتكارات استاني را در چارچوب ترتيبات قانوني و موازين علمي براي بهبود شرايط به كار بگيريم و در اين مسير از حداكثر همكاري بخش خصوصي و مردم استفاده كنيم.»

مرور مصوبات و اقدامات ستادهاي استاني، تحول در نظام اطلاع‌رساني، طراحي الگوي تشخيص نياز يا عدم نياز به استقرار بيمارستان صحرايي، راهكارهاي رفع كسري بودجه دانشگاه‌هاي علوم پزشكي استان‌ها، نقش‌آفريني دهياران در راستاي پدافند غير‌عامل و پيش‌بيني چارچوب‌هاي جدي براي نظم‌دهي به ترددهاي داخل شهري و بين شهري و همچنين توجه كافي به اختيارات استانداران براي اعمال مديريت در شرايط موجود، از ديگر محورهاي مورد نظر استانداران در اين نشست بود كه مطرح و مورد تبادل نظر قرار گرفت.

خدمات الكترونيكي 15گانه دولت به ملت

همچنين با تصميم وزارت كشور و با اعلام رييس مركز خدمات توسعه دولت الكترونيك قرار است از اين پس و در دوران شيوع كرونا ۱۵ نوع از خدمات دولتي به صورت الكترونيكي انجام شود. امير شجاعان از طراحي برنامه‌اي خاص براي افراد دوركار خبر داد و گفت: «در حال حاضر تصميم به اجراي برنامه‌اي خاص براي دوركاران هستيم؛ به‌طوري كه اين دوركاري به صورت الكترونيك انجام شود و سهولت در انجام كار را پديد آورد.» مديركل فناوري اطلاعات وزارت كشور همچنين توضيح داد: «۱۵ خدمت توسط وزارت كشور براي الكترونيكي شدن به مرحله بهره‌برداري رسيده تا مردم بتوانند بسياري از خدمات را به صورت مجازي و الكترونيكي با همان كيفيت انجام دهند و ان‌شاء‌الله به زودي در پرتال وزارت كشور قرار مي‌گيرد. حوزه‌هايي همچون ثبت سمن‌ها، سازمان‌هاي مردم‌نهاد و احزاب الكترونيكي شدند؛ البته ۸۳ خدمت ديگر هم در حال حاضر در مرحله آزمايش هستند كه ان‌شاءالله تا پايان سال ۹۸ عملياتي مي‌شوند.» البته آن‌طور كه از خروجي اين نشست‌ و مكالمه‌هاي تلفني برمي‌آيد همچنان قرار است تصميم‌گيري‌ها به صورت استاني اتخاذ شود.

گزارش كرونايي لاريجاني به مراجع تقليد

علي لاريجاني، رييس مجلس شوراي اسلامي در تماس تلفني با مراجع عظام تقليد، سيزدهم رجب، سالروز ولادت مولاي متقيان امام علي (ع) را تبريك گفت و گزارشي از روند اقدامات انجام شده در مقابله با شيوع ويروس كرونا در كشور ارايه كرد.

رييس مجلس شوراي اسلامي صبح روز يكشنبه، ۱۸ اسفند ماه به‌مناسبت فرخنده ميلاد مولي‌الموحدين، امام علي (ع) طي تماس تلفني با مراجع تقليد، حضرات آيات عظام‌ صافي‌گلپايگاني، وحيد خراساني، مكارم شيرازي، شبيري زنجاني، سبحاني، جوادي آملي، نوري همداني، علوي گرگاني و مظاهري سالروز ولادت مولاي متقيان حضرت امام علي (ع) را تبريك گفت و درباره آخرين اقدامات صورت گرفته در سراسر كشور و شهر مقدس قم در مقابله با شيوع ويروس كرونا، روند رفع نيازمندي‌هاي مردم و تجهيز مراكز درماني با ايشان گفت‌وگو كرد.

در اين گفت‌وگوها مراجع عظام تقليد با اظهار قدرداني از پيگيري‌هاي رييس مجلس شوراي اسلامي و اقدامات انجام شده در كشور، بر ضرورت هرچه بيشتر رسيدگي به نيازمندي‌هاي عموم در شرايط كنوني و تدابير لازم درمقابله با ويروس كرونا تاكيد و براي دفع بلا و رفع بيماري از جامعه اسلامي، دعا كردند و صحت مسلمان و شفاي مبتلايان را از خداوند متعال مسئلت نمودند.

"حکم کسی که نگذاشت قم قرنطینه شود چیست؟"

یک عضو فراکسیون امید نیز گفت: شیوع کرونا از قم شروع شد و باید از قوه قضاییه مطالبه شود که حکم روحانی و عالمی که مقاومت کرد و نگذاشت پیشگیری‌ها و محدودیت‌ها برای اماکن عمومی زودتر شروع شود چیست؟ نمی‌خواهند حداقل از کسانی‌ که ابتدا مانع ایجاد محدودیت‌ها شدند سوال و جواب کنند؟

غلامرضا حیدری، نماینده تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین، با اشاره به نامه دادستان کل کشور به وزیر بهداشت که در آن آمده است: «اخلال در نظام سلامت مردم در حد افساد فی‌الارض است» گفت: کسی که در قم مانع ایجاد محدودیت‌ها شد و نگذاشت کرونا در نطفه خفه شود، حکمش چه می‌شود؟

گروهی از علما و مراجع، برخی مناسک را تابو کرده بودند

ناهماهنگی در تصمیم‌گیری‌ها برای مقابله با کرونا؛ چه کسی نگذاشت قم قرنطینه شود؟

او ادامه داد: گروهی فکر می‌کردند در هیچ حالی نباید تخفیفی قائل شد. انگار که کفر می‌شود، کفری که حکمش اعدام است. اما سلامت مردم مهم است و با خیالات نمی‌توان سلامت مردم را به بازی گرفت. در هر حال علما قبول کردند که برخی از نماز جماعت‌ها و نماز جمعه تعطیل شود اما برخی نه.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس تاکید کرد: شیوع کرونا از قم شروع شد و باید از قوه قضاییه مطالبه شود که حکم کسی که مقاومت کرد و نگذاشت پیشگیری‌ها و محدودیت‌ها برای اماکن عمومی زودتر شروع شود چیست؟ نمی‌خواهند حداقل از کسانی‌ که ابتدا مانع ایجاد محدودیت‌ها شدند سوال و جواب کنند؟ آن هم در شرایطی که تنها راه جلوگیری از شیوع کرونا ایجاد محدودیت برای حضور در اماکن عمومی است.

محتکران ماسک بیمار هستند

حیدری با اشاره به احتکار ماسک و... به دست عده‌ای بعد از شیوع کرونا گفت: این افراد بیمار روانی هستند. برخی بیمارند و مکیدن خون مردم با احتکار و گران کردن را بر خودشان مجاز می‌دانند.

او ادامه داد: ما در برخی از حوادث دروغ گفتیم. واقعیات در خصوص شیوع کرونا هم با تاخیر اعلام شد که این موضوع هم بی‌اعتمادی را تشدید می‌کند، اما این دلیل بر آن نیست که احتکار، گران‌فروشی و چپاول کنیم.

این نماینده مجلس تاکید کرد: قطعاً می‌توانستند زودتر در قم محدودیت‌هایی را اعمال، رفت‌و‌آمدها را کنترل و اطلاع‌رسانی عمومی کنند.
منبع: آفتاب
برچسب ها: قرنطينه قم ، كرونا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: