* ظریف:آمریکا در دنیا تنهاست
پ
کد خبر : ۹۵۶۸
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۳ -05 August 2019
وزیر خارجه ایران در نشستی خبری پاسخگوی سوالات رسانه‌های داخلی و خارجی شد.
به گزارش «آزادی»  محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشستی خبری با حضور رسانه‌های داخلی و خارجی پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.

در ابتدای این جلسه، علی ربیعی سخنگوی دولت در سخنانی گفت: بنظرم هیچ دوره‌ای مثل امروز نسبت رسانه با ایران عزیز چنین نبوده است. بنظرم در کمتر دوره‌ای وزیر خارجه ما در سپر جهانی قرار داشته است. هیچ دوره‌ای اینگونه کاخ سفید علیه ایران بسیج نشده بود. در هیچ دوره‌ای رئیس جمهوری مانند ترامپ بر قدرتمندرین کشور به لحاظ اقتصادی و سیاسی سر کار نیامده بود. هیچ دوره‌ای مثل امروز قدرت‌های متخاصم خارجی بر عملیات روانی مسلط نشده بود. امروز خاک ما تسخیر نشده، آنچه می‌خواهد تسخیر شود معیشت، زیست و کرامت انسانی است.

ربیعی: روزی که ظریف تحریم شد را روز دیپلماسی عمومی اعلام می‌کنیم

سخنگوی دولت در ادامه افزود: هیچ دوره‌ای اینچنین افکار عمومی در داخل در معرض تناقض‌ها و منفعت‌های کوتاه مدت قرار نداشته است. امروز همه موجودیت ایران به تلاش‌های رسانه‌ای ما معطوف است، رسانه‌ها خط مقدم کشور هستند. اگر مرزی از ما فرو بریزد از میان قلم‌های ما فرو خواهد ریخت. امروز بیش از هر دوره دیگری امنیت ملی و تمامیت ارضی ما به فعالیت‌های رسانه‌ای مربوط است. خوشحالم بگویم که ظریف هم یک رسانه است، هم تولید محتوا می‌کند و هم منعکس می‌کند و هم بازتاب می‌گیرد. جلوی پارازیت‌های داخلی را در رسانه ملی بگیریم. برای آقای ظریف آرزوی موفقیت دارم. روز پنجشنبه که ظریف تحریم شد را روز دیپلماسی عمومی اعلام می‌کنیم.

ظریف: تروریسم اقتصادی امروز یک واقعیت است

محمدجواد ظریف نیز در این نشست صحبت‌های خود را اینگونه شروع کرد: به شما روز خبرنگار را تبریک می‌گویم. شهادت خبرنگار ایرنا شهید محمود صارمی را به اصحاب خبر تبریک و تسلیت عرض می‌کنم. روز خبرنگار یک اتفاق مهمی است و من برای دوستان خبرنگار اهمیت این روز را برای ارتباط وزارت خارجه و جامعه رسانه‌ای کشور تاکید می‌کنم. ما در این روز 11 شهید داشتیم که 10 دیپلمات شهید داشتیم و یک شهید خبرنگار. این نشان می‌دهد که خون خبرنگاران و دیپلمات‌ها به هم آمیخته ولی ظاهرا خون خبرنگاران رنگین تر است (به مزاح) و این روز به نام آنها نام گرفته است، نوش جانشان. نزدیک دومین سالگرد مرحوم مردوخی هستیم و سال گذشته سعادت را داشتیم که در خدمت خانواده ایشان باشیم و از همینجا نام و یاد ایشان را گرامی می‌داریم. تعدادی از خبرنگاران الان در بستر بیماری هستند. خانم زهرا عبدالمحمدی، آقای سیف الله یزدانی و آقای مهدی شادمانی، برای آنها آرزوی شفای عاجل داریم.

وزیر خارجه در ادامه گفت: تروریسم اقتصادی امروز یک واقعیت است. تروریسم اقتصادی یعنی شما مردم عادی را هدف قرار دهید به امید اینکه سیاست‌های شما را اجرا کنند. دولت آمریکا رسما اعلام می‌کند که اگر مردم ایران می‌خواهند نان بخورند باید سیاست را تغییر دهد. خدا را شاکریم که نیاز ما به آنها بسیار کم است و خدا را شاکریم که با رفتار خود به دنیا نشان می‌دهد در حوزه‌های محدودی که توان دارند این تروریست‌ها دارند چنین می‌کنند. ما در اوج عقب ماندگی آنها علم خود را مجانا به آنها تقدیم کردیم. اما امروز اجازه نمی‌دهند که علم را حتی بخریم.

آمریکا در حوزه‌هایی که مانند حوزه نظامی ابرقدرت است نمی‌تواند ائتلاف ایجاد کند

ظریف گفت: در سفری که به بولیوی داشتم، افتخار این را داشتم که دوره فوق لیسانس نانو تکنولوژی ایران را در آنجا افتتاح کنم. این تفاوت گفتمان ما و آنها است. گفتمان ما گفتمان همراهی، همکاری و همدلی است. برای همین است که امروز آمریکا در دنیا تنهاست. آمریکا در حوزه‌هایی که مانند حوزه نظامی ابرقدرت است نمی‌تواند ائتلاف ایجاد کند. کشورهای دیگر خجالت می‌کشند که نامشان در کنار نام آمریکا در لیست باشد. هر جا که قدم گذاشتند، از افغانستان که پس از 18 سال با خفت الان با طالبان مذاکره می‌کنند. در عراق، داعش را ایجاد کردند. در خلیج فارس هم کشتار مردم بی‌گناه از جلمه 290 نفر مسافر بود. آیا این افتخار است برای ابرقدرت دنیا که در طول 70 سال گذشته فقط یک جنگ آنها هم علیه کشور ذره‌ای گرانادا پیروز شده باشد. گفتمان ابرقدرتی و زورگویی دوره‌اش تمام شده است. ما با مردم آمریکا درگیری نداریم. دیروز بسیار متاسف شدیم که مردم آمریکا گرفتار فرهنگ هفت تیرکشی و قلدری و زورمداری و تقدیس خشونت شده‌اند. فرهنگی که کشتار مردم بی‌ناه را تقدیس می‌کند و از جنگ به عنوان یک گزینه روی میز صحبت می‌کند، یک فرهنگ موفقی نیست. برای همین است که مجبورند تحریم کنند. مسئولین را تحریم کنند، رهبری معظم را تحریم کنند و خدمتگزار کوچکی را تحریم کنند. این تفاوت دو گفتمانی است که یک مسیر محتومی را پیش می‌رود.

وزیر خارجه در ادامه افزود: کنشگران و مراکز قدرت جابجا شده‌اند. یک خبرنگار با یک موبایل و یک برنامه مجازی می‌تواند دنیا را تسخیر کند. کاری که رسانه می‌تواند بکند این است که خبرنگار و رسانه می‌توانند آینده جهان را شکل دهند. دوران ابرقدرت‌ها به سر آمده و دوران افراد و مردم فرا رسیده است. ما طرفدار روابط سالم و مبتنی بر منافع مشترک با کشورهای دیگر هستیم اما از کشورهای دیگر تبعیت نمی‌کنیم و امنیت و پیشرفت خود را خریداری نمی‌کنیم. ما پیشرفت را از مردم خود می‌گیریم و متکی بر مردم خود هستیم. در زمان جنگ تحمیلی هر چه کردیم و هر چه خواستیم به ما سلاح ندادند، یک ساز و کار ایجاد کردند که مانع فروش سلاح به ایران شوند. ما را از ابتدایی‌ترین ابزار دفاع محروم کردند. در عوض شوروی، فرانسه انگلیس و آلمان سلاح در اختیار عراق قرار دادند. ما با تکیه بر مردم آن جنگ را گذراندیم. صدام الان کجاست؟ کسانی که فکر می‌کردند یک هفته‌ای ایران را شکست می‌دهند کجا هستند؟ ما رفتیم ابزار دفاعی خود را ساختیم. الان می‌گویند که چرا ساختید؟ برای اینکه ما را تحریم کردید. سوخت برای راکتور و نیروگاه ندادند، خیال کردند ما نیروگاه را تعطیل می‌کنیم. رفتیم سوخت را خودمان تولید کردیم. آنها ایران را با نوکران خود اشتباه گرفته‌اند. دوران امپراطوری ایران چندین برابر عمر ایالات متحده است. همانطور که امپراطوری ایران پایان یافت، قدرت شما هم پایان خواهد یافت. می‌دانیم که تنها قدر قدرت خداست. این بار هم به امید خدا فشارهای شما را با پیشرفت، روابط با کشورهای دوست و همسایه و با اتکای به مردم پاسخ می‌دهیم. اما پشت مردم قائم نمی‌شویم. ما از مردم خود شرمنده‌ایم و به مردم خود وامداریم و به آنها بدهکاریم. مردم ولی نعمت ما هستند. ما صاحب اختیار مردم نیستیم. مقام معظم رهبری وقتی فرمودند که رای حق الناس است این یعنی که ما صاحب اختیار مردم نیستیم.
منبع: تسنیم
برچسب ها: آزادی ، ظریف ، آمریکا ، دنیا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: