* طراحی و تأیید یک داروی جدید فرایندی دشوار است
پ
کد خبر : ۱۳۴۵۷
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۶ -16 November 2019
دبیر اولین همایش بین‌المللی طراحی دارو گفت: طراحی و تأیید یک داروی جدید فرایندی بسیار دشوار، پر هزینه و زمانبر است.
به گزارش «آزادی» ، میثم مباشری دبیر همایش بین المللی سیستم بیولوژی، بیوانفورماتیک و طراحی دارو، در این همایش که توسط موسسه علوم نوبنیاد ایرانیان (معنا) و با مشارکت شرکت سویس فارماکامرس و گروه مشاوران جهانی سلامت و امنیت در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران برگزار شد، با اشاره به وجود صنعت نیرومند دارویی در کشور اظهار کرد: علیرغم پیشرفت‌های بزرگ در صنعت داروسازی کشور ما هنوز به عرصه نوآوری دارویی وارد نشده و اکنون زمان آن است که به ساخت دارو‌های جدید و ارائه آن به بازار‌های جهانی فکر کنیم.

وی افزود: طراحی و تایید یک داروی جدید فرایندی بسیار دشوار، پر هزینه و زمانبر است، ولی ما قبلا هم کار‌های بسیار دشوار را در زمینه فناوری انجام داده‌ایم و باید در زمینه نوآوری دارویی هم برنامه ریزی و اقدام کنیم.

مباشری با اشاره به اینکه یکی از اهداف این همایش ایجاد گفتمان ملی مبنی بر حرکت به سمت نوآوری دارویی است افزود: حمایت تمام قد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد توسعه زیست فناوری از این همایش نشانه نیاز و ضرورت چنین گفتمانی است.

وی اشاره کرد: با وجود دشواری نوآوری دارویی در رقابت با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی، انقلاب دیجیتال و علوم بیوانفورماتیک و سیستم بیولوژی فرصت‌های بی سابقه‌ای را برای شتابدهی به اکتشاف و توسعه دارو‌های جدید ایجاد کرده است.

دبیر اولین همایش بین‌المللی طراحی دارو اشاره کرد این همایش با حضور متخصصین برجسته تاکید می‌کند که بیوانفورماتیک و سیستم بیولوژی علومی صرفا تحقیقاتی و آکادمیک نیستند بلکه در صوت کاربرد صحیح می‌تواند به محور نوآوری صنعتی در کشور تبدل شوند.

مباشری افزود: بهترین بستر برای حرکت به سمت نوآوری دارویی بخش خصوصی است، اما موفقیت در این زمینه به سازماندهی ملی و حمایت هم ارکان کشور نیاز دارد.

رئیس هیئت مدیره موسسه علوم نوبنیاد ایرانیان (معنا) گفت: معنا برای تحقق این هدف دو استراتژی را پیگیری خواهد کرد: شبکه سازی در سطح بین‌المللی برای انتقال فناوری‌های پیش نیاز اکتشاف و توسعه دارو به کشور و رایزنی داخلی برای جلب توجه به نوآوری دارویی و هدایت منابع به این عرصه.

مباشری گفت: شرکت‌های بزرگ بین المللی از علومی مانند فارماکولوژی سیستمی برای کاهش ریسک نوآوری دارویی و طراحی دوز و بهینه کردن اثر درمانی دارو‌های خود استفاده می‌کنند که در صورت آشنایی جامعه علمی صنعتی ما با این علوم کشور ما نیز می‌تواند مسیر حرکت به سوی نوآوری دارویی را آغاز کند.

مباشری با اشاره به تشکیل کنسرسیومی از شرکت‌های بزرگ دارویی برای استاندارد سازی فارماکولوژ سیستمی و تبدیل آن به یک رویه مرسوم صنعتی گفت: سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نیز شرکت‌های دارویی را به استفااده از مدلسازی و روش‌های کامپیوتری برای درک بهتر پاسخ بیمار به دارو توصیه کرده و در آینده شاهد توسعه گایدلاین‌هایی از سوی رگولاتور‌های بین المللی در این زمینه خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه هدف موسسه علوم نوبنیاد ایرانیان (معنا) ایجاد روندی برای صنعتی سازی بیوانفورماتیک و طراحی دارو است افزود: معنا برنامه استقرار واحد‌های بیوانفورماتیک و طراحی دارو در شرکت‌های داروسازی را در همکاری با نهاد‌ها و ارگان‌های ذیربط کشور به طور جدی دنبال خواهد کرد.

مباشری اشاره کرد برگزار کنندگان این همایش نسبت به نیاز‌های فوری کشور در زمینه دارو آگاه هستند، اما اگر از اکنون در باره نوآور دارویی فکر نکنیم در آینده هم نمی‌توانیم وارد این عرصه شویم.
منبع: فارس
برچسب ها: آزادی ، طراحی ، دارو ، فرآیند ، دشوار
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: