* صدور مجوز گلخانه ظرف یک هفته
پ
کد خبر : ۹۳۱۴
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۸ -31 July 2019
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: با توجه به نامگذاری امسال به رونق تولید، سرلوحه کاری ما رونق تولید بوده و زمان‌بَری دریافت مجوز‌ها را به طور متوسط از ۱۵۰ روز به ۲۰ روز کاهش داده‌ایم و در حوزه گلخانه‌ها به یک هفته کاهش خواهد یافت و در دیگر فعالیت‌ها با فضای فراهم شده و همراهی دستگاه‌های مختلف، سعی می‌کنیم به دو هفته زمان را تقلیل بدهیم.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: با توجه به نامگذاری امسال به رونق تولید، سرلوحه کاری ما رونق تولید بوده و زمان‌بَری دریافت مجوز‌ها را به طور متوسط از ۱۵۰ روز به ۲۰ روز کاهش داده‌ایم و در حوزه گلخانه‌ها به یک هفته کاهش خواهد یافت و در دیگر فعالیت‌ها با فضای فراهم شده و همراهی دستگاه‌های مختلف، سعی می‌کنیم به دو هفته زمان را تقلیل بدهیم.

به گزارش «آزادی» شاهرخ رمضان‌نژاد عصر امروز ۸ مردادماه در حاشیه سفر به استان کرمان در نشست خبری اظهار کرد: نظام مهندسی کشاورزی یک سازمان غیردولتی و فراگیرترین سازمان تخصصی در حوزه کشاورزی است و در سطح کشور بیش از ۲۵۰ هزار نفر از دانش آموختگان کشاورزی را سازماندهی کرده است.

وی افزود: نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی یک سازمان دانشی است که وظیفه پشتیبانی و حمایت از برنامه‌های کشاورزی و کمک به مهندسی، علمی و اقتصادی کردن کشاورزی کشور را دارد.

رمضان‌نژاد تصریح کرد: با توجه به سیاست‌های دولت در زمینه واگذاری امور به بخش غیردولتی از جمله صدور مجوز‌ها و پروانه‌های بخش کشاورزی، مسئولیت صدور پروانه فعالیت‌های کشاورزی به سازمان نظام مهندسی واگذار شده است.

وی بیان کرد: با توجه به اهداف سازمان، تلاش می‌کنیم دانش و فناوری‌های جدید به محیط کشاورزی و کشاورزان کشور منتقل شود و چهار طرح در این زمینه داریم که نخستین طرح توسعه کاربرد پهپاد‌ها در کشاورزی به عنوان فناوری جدید است.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: ایجاد مکان‌بازار مجازی کشاورزی و استارتاپ‌ها در گستره وسیع تری که بتواند همه حوزه‌های مربوط به محصولات، کالا‌ها و خدماتی که در محیط کشاورزی و جامعه مورد تبادل قرار می‌گیرد، طرح دیگر ماست و در این زمینه کشاورزان علاوه بر پیگیری فروش محصول خود، نهاده و کود و سم می‌خواهند که در این بازار مجازی این امکان فراهم می‌شود که با استفاده از تکنولوژی ارتباطی کشاورزی تامین می‌شود و به ویژه تلاش می‌کنیم بازار را از حالت سنتی مرسوم عبور داده و به یک بازار مهندسی و دیجیتال برسانیم.

وی افزود: طرح سوم، استفاده از فناوری‌های هوافضا در کشاورزی است که در سطح کلان با توجه به زیرساخت‌هایی که در کشور فراهم می‌شود، دنبال می‌شود و هوشمندسازی کشاورزی از پروژه‌هایی است که با همکاری فعالان و ذینفعان کشاوری، شرکت‌های دانش بنیان و ... دنبال می‌کنیم.

رمضان‌نژاد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه رونق تولید یکی دیگر از اهداف و برنامه‌های ما در حوزه کشاورزی است، گفت: چند پیش شرط در این حوزه نیاز است که یکی از آنان بهبود فضای کسب و کار و کمک به روان سازی صدور مجوز‌ها در بخش کشاورزی است.

وی تصریح کرد: مجوز و پروانه دروازه ورود به تولید در بخش کشاورزی است که در این دروازه باید فرش قرمز برای سرمایه گذاران پهن کنیم و اگر فعالیت‌های کشاورزی از جمله پرورش ماهی در دریا، تولیدات گلخانه‌ای و به ویژه صادرات محور بودن، به صورت علمی دنبال شود، سودآوری بالایی دارند.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور بیان کرد: براساس مراجعه افراد می‌بینیم بخشی از جامعه از جمله فعالان بازار به حوزه کشاورزی ورود کرده اند و این بخش دارد برای جذب سرمایه‌ها جذاب می‌شود و تلاش می‌کنیم فرآیند‌ها را تسهیل می‌کنیم تا بروکراسی اداری انگیزه این افراد را از بین نبرد.

وی در ادامه با بیان اینکه دشمنان ما باید این آرزو را به گور ببرند که بخواهند در مقابل آرمان‌های مقدس نظام و انقلاب و شهیدانی که داده ایم بایستند، گفت: حوزه کشاورزی نقش خود را خوب ایفا کرده و امنیت غذایی که اساس استقلال بوده را تامین کرده است.

رمضان‌نژاد اظهار کرد: با توجه به نامگذاری امسال به رونق تولید، سرلوحه کاری ما رونق تولید بوده و زمان‌بَری دریافت مجوز‌ها را به طور متوسط از ۱۵۰ روز به ۲۰ روز کاهش داده ایم و در حوزه گلخانه‌ها به یک هفته کاهش خواهد یافت و در دیگر فعالیت‌ها با فضای فراهم شده و همراهی دستگاه‌های مختلف، سعی می‌کنیم به دو هفته زمان را تقلیل بدهیم.

وی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی رونق تولید یا با ایجاد بنگاه‌های جدید یا فعال کردن بنگاه‌های موجود است که به دلیل محدودیت‌های اقلیمی و از جمله آب، شاید خیلی امکان توسعه فعالیت‌های کشاوری را نداشته باشیم و باید به سمت افزایش بهره وری برویم و در همان سطح تولید بیشتری داشته باشیم.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: اگر تولید افزایش پیدا کند، می‌توانیم هدف تولید یعنی افزایش درآمد و کسب و کار را محقق کنیم و تلاش می‌کنیم دانش آموختگان کشاورزی را به مزارع ببریم تا تولید را افزایش بدهند و اشتغال موثر باشد و به کمک کشاورز برود.

وی افزود: کار‌های خوبی در استان کرمان در این زمینه صورت گرفته، اما با نقطه مطلوب فاصله داریم و نقطه مطلوب زمانی است که بگوییم در رفسنجان کمتر از ۲ و نیم تن پسته در هکتار عملکرد نداشته باشیم.

رمضان‌نژاد اظهار کرد: در رفسنجان بیش از ۲ هزار میلیارد تومان هزینه سموم و کود‌ها می‌شود که اگر با اصول صحیح مهندسی مصرف شود و بتوانیم حتی ۱۰ درصد مصرف را کاهش دهیم، علاوه بر مسائل زیست محیطی، به معنای پس انداز و عدم مصرف بی رویه است.

وی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: اشتغال فارغ التحصیلان کشاورزی فقط در مزرعه قابل تحقق است و باید به این سمت برویم و در دولت نمی‌شود و اگر افرادی می‌خواهند در واحد‌های عملیاتی کار کنند، فرصت‌های خوبی در مردمی کردن آبخیزداری، گیاهان دارویی و ... وجود دارد.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: رفسنجان با دارا بودن ۵ هزار راس اسب می‌تواند کانونی برای پرورش اسب باشد و این بخش اگر توسعه یابد می‌تواند تعداد قابل توجهی از مهندسان دامپروری را به کار بگیرد.

وی با تاکید بر نقش دانش در پیشبرد کار‌ها عنوان کرد: ما در عرصه‌هایی که خیلی چشم انداز نداشتیم، با اتکاء به توان کارشناسی فتح کردیم و هم دانش و تجربه را به کار بستیم.

رمضان‌نژاد درباره نگرانی از آینده پسته افزود: اگر قرار باشد، با رویه کنونی تولید و مصرف کنیم، نگرانی وجود دارد، اما اگر بهره ور کار کنیم می‌توانیم کشاورزی و از جمله پسته را با کاهش مصرف آّب و هوشمندسازی کشاورزی، روش‌های نوین آبیاری و ... پایدار کنیم.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: همانطور که سطح زیرکشت در گندم کاهش یافته و بارش کم بوده، اما افزایش عملکرد داشته ایم و روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانیم با آن به پایداری برسیم.

وی درباره اشتغال فارغ التحصیلان کشاورزی عنوان کرد: فرصت شغلی برای بخش قابل توجهی از دانش آموختگان کشاورزی فراهم نشده، اما روند حضور دانش آموختگان در عرصه‌های کشاورزی در بخش غیردولتی رو به افزایش است و سازمان نظام مهندسی این بستر را فراهم کرده است.

رمضان‌نژاد اظهار کرد: ۱۳ درصد از این دانش آموختگان در بخش دولتی و ۱۷ درصد در بخش غیردولتی مشغول به فعالیت شده اند که جای افزایش این تعداد در بخش غیردولتی وجود دارد و در آینده برای تعداد قابل توجهی از اعضای سازمان که مایل هستند و باید مهارت لازم را در زمینه افزایش تولید داشته باشند، بستر کار فراهم است.

وی درباره تغییر الگوی کشت بیان کرد: ما برنامه‌های وزارت کشاورزی را پشتیبانی و بحث به‌کاشت را دنبال می‌کنیم که گلخانه و تغییر فصل کشت از بهاره به پاییزه و ... در راستای تغییر الگوی کشت است.

رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور درباره سلامت محصولات کشاورزی گفت: کشاورزان ما عامدا به سمت تولید محصول ناسالم نمی‌روند و شاید بخشی به دلیل عدم آگاهی زمان و میزان سم مصرفی را نمی‌دانند.

وی افزود: می‌گوییم اگر با اصول صحیح مهندس و موازین علمی و فنی عملیات، کاشت داشت و برداشت محصول صورت بگیرد، خروجی نهایی، محصول سالم است
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: