* اعزام دومین کشتی جنگی از سوی انگلیس به خلیج فارس
پ
کد خبر : ۸۴۸۲
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۵ -13 July 2019
ادامه اقدامات خصمانه دولت بریتانیا در منطقه:
بریتانیا روز جمعه اعلام کرد کشتی جنگی دومی را به خلیج فارس اعزام میکند و سطح هشدار نظامی را در این منطقه غنی از نفت به دلیل تنش های ناشی از قایق های تفریحی ایران، تهدید یک کشتی بزرگ انگلیس بود افزایش خواهد داد.

بریتانیا روز جمعه اعلام کرد کشتی جنگی دومی را به خلیج فارس اعزام میکند و سطح هشدار نظامی را در این منطقه غنی از نفت به دلیل تنش های ناشی از قایق های تفریحی ایران، تهدید یک کشتی بزرگ انگلیس بود افزایش خواهد داد.

به گزارش «آزادی»، این تصمیم در حالی اعلام شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، جنگ لفظی خود را با جمهوری اسلامی، که بخشهایی از تعهدات خود در توافق هسته ای که واشنگتن از آن به کلی خارج شده، را کنار گذاشته، افزایش داده است.
ترامپ در این خصوص به خبرنگاران خارج از کاخ سفید گفته: "ایران بهتر است مراقب باشد. آنها در زمین بسیار خطرناکی بازی میکنند. ایران، اگر گوش می کنی، بهتر است مراقب باشید."


مقامات بریتانیایی گفتند که استقرار این کشتی های جنگی بخشی از چرخش نظامی از پیش برنامه ریزی شده است و به منظور اطمینان از حضور نیروی دریایی انگلیس در یکی از مهمترین مسیرهای حمل و نقل نفتی در جهان است.


اما یک منبع مطلع گفته که این چرخش تنها چند روز پیش برنامه ریزی شده و به واسطه آن باید دو فروند از پیشرفته ترین کشتی های بریتانیایی که به طور مشترک در آبهای نزدیک ایران گشت زنی میکنند، برای مدت زمانی که ممکن است چند هفته طول بکشد به این منطقه اعزام شوند.


یک سخنگوی دولت بریتانیا گفته که کشتی جنگی HMS Duncan "در این منطقه مستقر شده تا از حضور مداوم نیروی دریایی ما در منطقه اطمینان حاصل شود در حالی که کشتی نگی HMS Montrose برای تعمیر و نگهداری و تغییر وضعیت خدمه ای که از پیش برنامه ریزی شده به ماموریت اعزام شده است."


دولت انگلیس در ابتدای هفته تصمیم گرفت تا سطح هشدار امنیتی برای کشتی هایی که از طریق آبهای ایران تردد می کنند تا را در یک مقیاس سه درجه ای به درجه سه افزایش دهد که نشان دهنده یک تهدید بحرانی است.


کشتی HMS Duncan یک ناوشکن دفاع هوایی است که مجموعه ای از موشک های ضد کشتی هارپون را حمل می کند و بیش از 280 خدمه و نیروی نظامی دارد.


ماجراهای تنگه هرمز یک هفته پس از آن رخ داد که نیروی دریایی سلطنتی انگلیس به مقامات جبل الطارق کمک کرد تا یک تانکر ایرانی را توقیف کند که مقامات آمریکایی معتقدند در حال تلاش برای تحویل نفت به سوریه بوده که نقض مجموعه ای از تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا است.


ایران این توقیف را محکوم کرده و یک سری هشدارهای شدید را هم برای ایالات متحده و هم برای بریتانیا در مورد حق خود برای انجام اقدامات نامشخص در مورد این توقیف صادر کرده است. وزارت امور خارجه ایران سفیر بریتانیا را فراخواند، و در همین حال ظریف به زبان انگلیسی در توییتر گفت که "ایران نه عضو اتحادیه اروپا است و نه تحت هیچگونه تحریم نفتی از سوی اروپا قرار دارد." وی این اقدام گلیس را یک "دزدی دریایی" خواند.


جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا روز جمعه برای غلبه بر افزایش تهدیدها، دعوت به خونسردی کرد. هانت گفت: "ما می خواهیم همه تلاشی که می توانیم انجام دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که افزایش ناخواسته تنش که می تواند برای جهان بسیار خطرناک باشد را تداشته باشیم."


مقامات جبل الطارق - یک قلمرو خارجی وابسته به بریتانیا در قسمت جنوبی اسپانیا - در روز جمعه گفتند که تانکر ایرانی 2.1 میلیون بشکه نفت خام سبک را حمل می کرده.


آنها همچنین اصرار داشتند که بدون هیچ فشار خارجی از دریانوردان بریتانیا درخواست کرده بودند به توقیف تانکر ایران کمک کنند. بهر حال این توقیف به عنوان بخشی از کمپین "فشار حداکثری" ایالات متحده به ایرانیان دیده میشود. ایران مشغول مذاکرات با اروپا و در تلاش برای حفظ توافق هسته ای است. بنابراین، این اقدام انگلیس علیه یک تانکر ایرانی را به عنوان توهینی به خود و تلاش هایش میبیند.
پلیس جبل الطارق در روز پنج شنبه اعلام کرد کاپیتان و افسر تانکر ایرانی بازداشت شده اند و در روز جمعه دو نفر دیگر از اعضای هندی خدمه نیز بازداشت شدند. اما اواخر روز جمعه گفت که همه این چهار نفر بدون هیچ محکومیتی آزاد شده اند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: