* افزايش قيمت روغن موتور به دست 4 شركت توليد كننده
پ
کد خبر : ۷۴۱۸
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۰ -11 June 2019
پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.
پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش«آزادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون ستاد تنظیم بازار امروز درباره نرخ شیر خام تصمیم گیری می‌کند، افزایش ۷۰ درصدی قیمت روغن موتور فاجعه ایجاد می‌کند، حرکت نقدینگی از بازار دلار به بورس، افزایش قیمت نفت به دلیل استمرار کاهش تولید، حباب سکه ۴۲۰ هزار تومان، طلا در بازار جهانی فلزات گران بها ارزان شد، کاهش نرخ ارز ادامه دارد و احتمال جایگزینی یورو با ارز موازی توسط ایتالیا را در بر دارد.

ستاد تنظیم بازار امروز درباره نرخ شیر خام تصمیم گیری می‌کند

رضا باکری با بیان اینکه برای نرخ جدید شیر خام، هنوز مصوبه‌ای صادر و یا ابلاغ نشده است، گفت: برخی نظرشان این است که قیمت این کالا باید ۳،۳۰۰ تومان باشد، برخی با قیمت ۲،۵۷۰ تومان موافق هستند و برخی دیگر هم ۲،۰۰۰ تومان را پیشنهاد می‌کنند؛ اما هنوز هیچکدام از این نرخ‌ها قطعی نیست. وی با بیان اینکه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، از طریق حسابرسی دفاتر قانونی دامداری‌ها، قیمت شیرخام را محاسبه می‌کند، اضافه کرد: سازمان حمایت به روشی که اعلام شد، قیمت گذاری را انجام می‌دهد؛ نه اینکه با توجه به حرف دیگران، قیمت تعیین کند. دبیر انجمن صنایع لبنی کشور در گفتگو با مهر افزود: سه شنبه جاری (۲۱ خرداد ۹۸)، سازمان حمایت گزارش خود را به ستاد تنظیم بازار ارایه داده و ستاد تنظیم بازار نیز این مساله را تصویب و ابلاغ می‌کند.

تبانی ۴ شرکت تولیدکننده برای گرانی روغن موتور/ افزایش ۷۰ درصدی قیمت روغن موتور فاجعه ایجاد می‌کند

امیر خجسته رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی، درباره نقش ۴ شرکت تولیدکننده روغن موتور در گرانی ۷۰ درصدی این محصول، گفت: گرانی روغن موتور باید توسط تیم اقتصادی دولت کنترل شود چراکه این موضوع می‌تواند تبعات ناگواری برای کشور از جمله افزایش آلودگی و تحمیل خسارت‎ و هزینه‌های سنگین برای مردم به همراه داشته باشد. نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خانه ملت با بیان اینکه دولت کنترل بازار را رها کرده است، افزود: باید دید افزایش ۷۰ درصدی قیمت روغن موتور چه دلیلی دارد؟ اگرچه ممکن است اولین پاسخ به این موضوع افزایش نرخ ارز باشد، اما دلالان در رشد قیمت‌ها تاثیرگذار زیادی دارند از سوی دیگر بازار انحصاری روغن موتور که در اختیار ۴ شرکت تولیدکننده قرار دارد می‌تواند شرایطی ایجاد کند تا به راحتی قیمت‌ها روند صعودی به خود گیرد. وی با طرح این پرسش که چرا باید بازار به حال خود رها شود به گونه‌ای که قیمت پراید ۱۵ میلیون تومانی به ۶۰ میلیون تومان برسد، اظهار کرد: افزایش ۷۰ درصدی قیمت روغن موتور فاجعه ایجاد می‌کند در حال حاضر برخی شرکت‌های تولیدکننده با تبانی با دلالان قیمت‌ها را افزایش می‌دهند این در حالی است که دولت تنها نظاره‌گر است و اقدامی برای برخورد با متخلفان انجام نمی‌دهد.

حرکت نقدینگی از بازار دلار به بورس

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز دوشنبه، با افزایش ۴۵۸ واحدی معادل ۰.۲۰ درصد به رقم ۲۳۰ هزار و ۲۶۷ واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش ۱۳۰ واحدی معادل ۰.۲۰ درصد به رقم ۶۵ هزار و ۲۵۰ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز، با رشد ۸۹۰ واحدی معادل ۱.۵۹ درصد، عدد ۵۶ هزار و ۸۶۶ واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش ۶۱۱ واحدی معادل ۱.۵۹ درصد به رقم ۳۹ هزار و ۷۰ واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، ۶۰۰ واحد افزایش معادل ۰.۲۳ درصد را رقم زد و به سطح ۲۶۱ هزار و ۴۲۸ واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با ۳۵۷ واحد افزایش معادل ۰.۲۱ درصد به رقم ۱۷۰ هزار و ۹۹۲ واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با ۸۲۱ واحد افزایش معادل ۰.۱۸ درصد همراه بود و عدد ۴۵۲ هزار و ۳۰ واحد را به نمایش گذاشت.

تبانی ۴ شرکت تولیدکننده برای گرانی ۷۰ درصدی روغن موتور/

کاهش قیمت دلار که موجب سرازیر شدن نقدینگی از بازار ارز به بورس تهران شده، دماسنج بازار سرمایه را در آستانه عبور از کانال ۲۳۱ هزار واحدی قرار داده و به نظر می‌رسد علی رغم اصلاحات قابل پیش بینی در روند صعودی شاخص کل به زودی شاهد قرار گرفتن شاخص در کانال ۲۵۰ هزار واحدی باشیم.

با لغو تعرفه‌های مکزیک؛ سهام آمریکا و آسیا رشد کرد/ جهش پزوی مکزیک

روز دوشنبه، پس از اینکه آمریکا تهدید تعرفه‌ای خود علیه مکزیک، که برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی انجام شده بود، را لغو کرد، سهام آمریکا و آسیا رشد و پزوی مکزیک جهش کرد. این درحالی بود که انتشار گزارش ضعیف اشتغال آمریکا در روز جمعه، احتمال کاهش نرخ بهره را بالا برد و بازار‌ها را تقویت کرد. با اخبار بر طرف شدن تعرفه‌های مکزیک، پزوی این کشور در آغاز معاملات دوشنبه ۱.۷۵ درصد در برابر دلار جهش کرد و به نرخ برابری ۱۹.۲۵۷۹ رسید. اما این آسودگی خیال به طور گسترده در بازار‌ها حاکم بود، چرا که سرمایه‌گذاران وحشت داشتند جنگ تجاری آمریکا در دو جبهه مختلف، اقتصاد این کشور را به رکود بکشاند. شاخص ای‌مینی اس‌اندپی ۵۰۰ آمریکا در ساعات معاملات آسیایی ۰.۴ درصد رشد کرد. در همین ساعات، نرخ سود اوراق ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا، که در روز جمعه به پایین‌ترین سطح ۲۱ ماهه ۲.۰۵۳ درصد مواجه شده بود، ۳ صدم درصد جهش کرد و به ۲.۱۱۵ درصد رسید. نیکی ژاپن ۱.۵۲ درصد جهش کرد و کوسپی کره‌جنوبی هم ۰.۵۵ درصد بالا آمد. این درحالی بود که بازار‌های سهام استرالیا به علت تعطیلات رسمی بسته بود و گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا-اقیانوسیه ام‌اس‌سی‌آی در خارج از ژاپن، بدون تغییر باقی ماند. بهبود ریسک‌پذیری در بازار‌های ارز هم باعث تقویت ۰.۱۵ درصدی نرخ برابری دلار با ین ژاپن شد. ین امروز در نرخ برابری ۱۰۸.۳۸ معامله شد. به نقل از مهر؛ ماساهیرو ایچیکاوا، استراتژیست ارشد شرکت سرمایه‌گذاری سومیتومو میتسوئی، گفت: توافق آمریکا با مکزیک، حال‌وهوای بازار‌ها را تقویت کرده، در حالی که انتظار کاهش نرخ بهره فدرال‌رزرو هم باعث بالا رفتن قیمت سهام شده است. او اضافه کرد: با این حال در شرایطی که همچنان در تنش‌های تجاری بین آمریکا و چین، که مهمترین مسأله بازار‌های جهانی است، پیشرفت زیادی صورت نگرفته، سود سهام ممکن است به همین میزان محدود شود.

افزایش قیمت نفت به دلیل استمرار کاهش تولید

پیش‌بینی عربستان مبنی بر تمدید توافق جهانی کاهش تولید نفت سبب شد قیمت نفت روز (دوشنبه، ۲۰ خردادماه) افزایش یابد. به نقل از رویترز، قیمت شاخص نفت‌خام برنت دیروز به ۶۳ دلار و ۶۱ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا به ۵۴ دلار و ۳۲ سنت رسید. قیمت شاخص نفت‌خام برنت در روز جمعه (۱۷ خرداد ماه) ۶۳ دلار و ۲۹ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی‌آی ۵۳ دلار و ۹۹ سنت بود. هان تان، تحلیلگر مؤسسه اف‌ایکس‌تی‌ام گفت: پس از ابراز اطمینان وزیر انرژی عربستان (خالد الفالح) از اینکه سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش برنامه کاهش تولید خود را در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ میلادی نیز تمدید می‌کنند، قیمت آتی برنت به افزایش خود ادامه می‌دهد.

بازار سکه با افزایش قیمت ها، بسته شد/ حباب سکه ۴۲۰ هزار تومان

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید (سکه امامی) در پایان معاملات دیروز با افزایش نسبت به ابتدای روز، به سطح ۴ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان رسید. هر قطعه سکه تمام طرح قدیم نیز با افزایش قیمت، ۴ میلیون و ۴۰۰ تومان ارزشگذاری شد. همچنین هر نیم سکه بهار آزادی به رقم ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان و هر ربع سکه بهار آزادی به رقم یک میلیون و ۶۴۰ هزار تومان رسید. هر سکه یک گرمی، با افزایش ۵ هزار تومانی، به یک میلیون و ۵ هزار تومان رسید و هر گرم طلای ۱۸ عیار، ۴۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان ارزشگذاری شد. این در حالی است که صبح امروز، ۴۰۲ هزار تومان بود. همچنین هر مثقال طلای ۱۷ عیار که به عنوان مبنا برای محاسبات نرخ گذاری است، با کاهش ۳۰ هزار تومانی، یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تومان قیمت گذاری شده است که نسبت به ابتدای معاملات، ۶۰ هزار تومان رشد قیمت داشته است. به گفته کشتی آرای، حباب سکه نیز با کاهش نسبت به روز قبل، به رقم ۴۲۰ هزار تومان رسید.

طلا در بازار جهانی فلزات گران بها ارزان شد

پس از اینکه توافق میان آمریکا و مکزیک که از جنگ تعرفه‌ای میان قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بیش از یک درصد کاهش یافت و از بالاترین رقم ۱۴ ماه گذشته که در روز جمعه رقم خورد، فاصله گرفت هر اونس طلا در بازار‌های جهانی با ۱۴.۳۵ دلار کاهش ۱۳۲۶.۵۱ دلار فروخته شد. در جلسه کاری پیشین، قیمت این فلز گران‌بها به بالاترین رقم از ۱۹ آوریل ۲۰۱۸ برابر با ۱۳۴۸.۰۸ دلار در هر اونس رسید. رونالد لئونگ، دلال بازار در هنگ‌کنگ گفت: «به نظر می‌رسد گفتگو‌ها میان آمریکا و مکزیک حالا نرم شده است و بازار طلا جذابیت امنیت خود را اندکی از دست داده است.» «با این حال، امید به اینکه بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را کاهش خواهد داد هنوز عاملی مثبت برای طلا خواهد بود.»

همتی: صحبت از دستکاری نرخ ارز انصاف نیست

عبدالناصر همتی با انتشار پیامی در صفحه اینستاگرام خود، نوشت: قبلاً نیز تأکید کردم، در اجرای سیاست‌های جدید ارزی در قبال صادرکنندگان و نقشی که در تأمین ارز سامانه نیما و واردات در مقابل صادرات و اسکناس صرافی‌ها خواهند داشت و نیز مدیریت و راهبری بازار اسکناس ارز، خصوصاً آماده شدن برای عملیاتی کردن بازار متشکل ارزی، شاهد منطقی‌تر شدن قیمت ارز در بازار خواهیم بود. از اول سال تاکنون میزان تأمین ارز برای واردات، به رقم قابل توجه ۹.۴ میلیارد دلار رسیده است که حدود پنج میلیارد دلار آن در نیما تأمین شده است! در مورد بازار ارز این نکته را بار‌ها تأکید کرده‌ام، عوامل سیاسی و بین‌المللی در شرایط تحریمی، در نوسانات بازار بی‌تأثیر نیستند و اخبار به ظاهر مثبت و منفی، هرکدام به سهم خود تا حدودی می‌توانند بازار ارز را متأثر سازند. همتی تأکید کرد: با اطلاعی که از توانایی‌ها، امکانات و ذخایر ارزی کشور، روابط و ساختار جدید در حال شکل‌گیری تجارت و کانال‌های مالی دارم، تأثیر آمد و رفت‌های دیپلماتیک را در شرایط خاص سیاسی و روانی مهم، لیکن آن را تعیین‌کننده اصلی روند بازار ارز نمی‌دانم. بانک مرکزی امروز در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارد. وقتی واضعان‬ ‏حداکثر فشار تحریمی، به تدابیر بانک مرکزی در خنثی کردن توطئه اعتراف می‌کنند، انصاف نیست، صحبت از دستکاری در نرخ ارز، برای توجیه آمد و رفت‌ها و مذاکرات می‌شود.

دلار و یورو در صرافی‌های بانکی ۱۵۰ تومان گران شدند

در سومین روز هفته، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های مجاز و بانکی به نرخ ۱۲۷۵۰ تومان خریداری شد و در مقابل با افزایش ۱۵۰ تومانی نسبت به روز قبل، به قیمت ۱۲۸۵۰ تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروخته شد. همچنین هر یورو در این صرافی ها، به نرخ ۱۴۶۵۰ تومان خریداری شد و به قیمت ۱۴۷۵۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که نسبت به روز یکشنبه، ۱۵۰ تومان افزایش داشته است.

آیا یورو توانایی جایگزینی دلار را دارد؟

وخامت روابط بین دو کشوری که بیشترین حجم مبادلات تجاری دوجانبه جهان با یکدیگر را دارند، می‌تواند بر بساری از حوزه‌ها اثر بگذارد. اکنون برخی از شرکت‌های چینی چه به عنوان اهرم فشار و چه برای کاهش وابستگی خود به نظام مالی آمریکا در حال تبدیل بخشی از دارایی دلاری خود به ارز‌های دیگر هستند. در بین ارز‌های مختلف، یورو بهترین جایگزین دلار برای شرکت‌های چینی است چرا که از نظر مقبولیت در بین کشور‌های جهان و قدرت اقتصادی تقریباً برابر، یورو تنها رقیب جدی دلار در حال حاضر محسوب می‌شود. اخیراً وزارت خزانه داری آمریکا در گزارشی بر اخبار کوچ چینی‌ها از دارایی‌های دلاری صحه گذاشت و تأیید کرد که میزان اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا که در اختیار چینی‌ها است به پایین‌ترین سطح دو سال و نیم اخیر رسیده است.

تبانی ۴ شرکت تولیدکننده برای گرانی روغن موتور/ همتی: صحبت از دستکاری نرخ ارز انصاف نیست/ طلب یک هزار میلیارد تومانی شرکت‌های بیمه از سایپا/ آیا یورو توانایی جایگزینی دلار را دارد؟

در صورتی که روند فعلی تداوم یابد و چیزی بیش از یک واکنش صرف از طرف چینی باشد، به نظر می‌رسد وزنه یورو در برابر دلار افزایش خواهد یافت به ویژه آن که چین بزرگ‌ترین دارنده اوراق قرضه آمریکا در جهان است و عرضه سنگین این اوراق از جانب چین به شدت بر ارزش اوراق دلاری و سپس دلار تأثیر خواهد گذاشت. نشانه‌های دیگری نیز از افزایش تمایل چین برای همکاری با اروپا به چشم می‌خورد: تقاضا برای اوراق قرضه اسپانیا، بلژیک و فرانسه از طرف خریداران چینی به سطوح بی سابقه‌ای رسیده است و خرید شرکت‌ها توسط اتباع چینی کماکان ادامه دارد.

احتمال جایگزینی یورو با ارز موازی توسط ایتالیا

با تشدید اختلافات بین ایتالیا و سایر اعضای یورو، برخی منابع از بررسی امکان معرفی ارز موازی یورو توسط این کشور خبر می‌دهند. کلاودیا بورگی، رئیس کمیته بودجه مجلس ایتالیا با تهدیدآمیز دانستن لحن مقامات اروپا گفت: ما یونان نیستیم. تعهد زیادی به بودجه اروپایی داریم و مازاد بودجه و تجارت داریم ما از هیچکس هیچ چیزی نیاز نداریم و وضعمان از فرانسه بهتر است. اخبار برنامه‌ریزی ایتالیا برای راه اندازی ارز موازی یورو واکنش زیادی را در بین اروپایی‌ها بر انگیخته است. بانک مرکزی آلمان نسبت به تضعیف شدید یورو در صورت ترک این منطقه توسط ایتالیا هشدار داده است. دولت ائتلافی ایتالیا اخیراً پیش نویسی برای فراهم شدن مقدمات لازم برای ایجاد ارز موازی یورو را به مجلس ایتالیا فرستاده است. برخی از مقامات افراطی ایتالیا حتی این را نیز کافی ندانسته و خواهان خروج کامل ایتالیا از یورو هستند. صندوق بین المللی پول به ایتالیا هشدار داده است که راه اندازی ارز مجزا از یورو و چاپ بی حساب پول می‌تواند باعث شود بدهی ایتالیابه سرعت از یک تریلیون یورو نیز عبور کند. آلمان که ۴۸۱ میلیارد دلار به ایتالیا منابع مالی قرض داده است به شدت از تقاضای اخیر ایتالیا برای بخشش بدهی‌هایش خشمگین است.

کاهش نرخ ارز ادامه دارد/ تقاضای کاذب ارز به حداقل رسید
شهاب نادری با اشاره به کاهش نرخ ارز در روز‌های اخیر، گفت: چند عامل در بهبود وضعیت فعلی بازار دخیل بوده که مهم‌ترین آن اقدام به ایجاد بازار متشکل ارزی از سوی بانک مرکزی بوده است. نماینده مردم پاوه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیگر خرید و فروش ارز صرفه اقتصادی‌ی ندارد، افزود: اذعان دلالان به این موضوع در پی اثربخشی سیاست‌های اخیر بانک مرکزی تلاطم در بازار برای خرید‌های کاذب را نیز کاهش داده است. وی در گفتگو با ایبِنا با تاکید بر اینکه مردم دیگر به سمت خرید ارز با هدف سرمایه گذاری نمی‌روند، تصریح کرد: معکوس شدن پروسه عرضه و تقاضا در بازار ارز توانسته به از بین رفتن حباب قیمت‌ها کمک کند. وی با بیان اینکه کاهش نرخ ارز باز هم ادامه خواهد داشت، گفت: کسانی که با هدف کسب درآمد سعی در خرید ارز دارند باید بدانند که این حوزه از اقتصاد جای مناسبی برای سرمایه گذاری نیست. این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه حذف دلار در مبادلات بین المللی ایران با دیگر کشور‌ها به طور کلی قیمت این نوع ارز را در داخل می‌شکند، افزود: در حال حاضر بسیاری از خرید و فروش‌های صورت گرفته در بازار ارز به جهت انجام امور ضروری بوده و به همین جهت روند کاهش نرخ ارز باز هم ادامه خواهد داشت. وی ادامه داد: ورود سرمایه‌ها به بازار‌های مطمئن و اقبال مردم به بورس توانسته از نیاز کاذب به خرید ارز بکاهد. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: دولت به ویژه بانک مرکزی باید با ترغیب مردم به سپرده گذاری‌های ارزی نزد بانک‌ها ارز‌های خانگی را نیز به سمت امور مولد هدایت کند.

طلب یک هزار میلیارد تومانی شرکت‌های بیمه از سایپا

عضو سندیکای بیمه گران ایران با بیان اینکه سایپا یک هزار میلیارد تومان به صنعت بیمه بدهکار است، گفت: این شرکت خودروساز با وجود اینکه حق بیمه شخص ثالث را نقدی از خریداران خودرو دریافت کرده، اما از پرداخت این حق بیمه به شرکت‌های بیمه خودداری می‌کند. به نقل از ایرنا؛ یونس مظلومی یادآورشد: سایپا در حالی سال ۹۷ از پرداخت تعهدات خود به شرکت‌های بیمه خودداری کرده که شرکت‌های بیمه، خسارت‌های مربوط به بیمه شخص ثالث این خودرو‌ها را نیز پرداخت کرده اند. وی با بیان اینکه بیمه تعاون ۱۶۵ میلیارد تومان از این بابت از سایپا طلبکار است، اضافه کرد: با توجه به اجرایی نشدن تعهدات توسط سایپا، قرارداد کاری خود را با این شرکت خودرو ساز متوقف کرده ایم، اما سایپا به سراغ سایر شرکت‌های بیمه رفته و آن‌ها درگیر کرده است، به طوری که حدود ۱۲ شرکت بیمه از این بابت از سایپا طلبکار هستند. این عضو سندیکای بیمه گران ایران اظهار داشت: به دلیل این تخلف از سایپا به مراجع ذیصلاح شکایت کردیم. مظلومی افزود: این شرکت خودروساز با دادن وعده‌های مختلف به دنبال وقت‌کشی بوده به طوری که در مقطعی اعلام کرد حاضر است به جای طلب بیمه به شرکت‌های بیمه، خودرو تحویل دهد. وی اضافه کرد:، اما زمانی که برای گرفتن این خودرو‌ها اقدام به مذاکره با سایپا کردیم، این شرکت اعلام کرد، چون هنوز همه تعهدات مربوط به فروش خودرو به مردم را انجام نداده، بنابراین نمی‌تواند به شرکت‌های بیمه این خودرو‌ها را تحویل دهد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: