* بررسی کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری؛ محبوب پایداری: سعید جلیلی
پ
کد خبر : ۲۰۴۶۱
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۱ -19 September 2020

به گزارش «آزادی»، انتخابات نزدیک است و اصولگرایان به عنوان جریانی که خود را از پیش برنده می‌داند، حسابی به تکاپو افتاده است. از یک سو برای ایجاد سازوکار وحدت ساز می‌کوشند و از طرف دیگر هم به دنبال پیدا کردن کاندیداهای مناسب هستند. در این میان نگرانی‌هایی هم وجود دارد، مثلا وحدت شکنی «جبهه پایداری» که نوعی سنت شده است. به خصوص اینکه در روزهای اخیر رسما ساز ورود مستقل را کوک کرده‌اند. بر اساس گمانه‌زنی‌ها کاندیداهایشان هم مشخص است. سعید جلیلی، پرویز فتاح و علی نیکزاد. آنطور که سایت اصولگرای «نامه نیوز» نوشته پایداری هنوز نتوانسته یکی از این سه گزینه را انتخاب کند و در انتظار تصمیم نهایید صادق محصولی چهره پرنفوذ اصولگرا است.


این طور که به نظر می‌رسد اما جلساتی با سعید جلیلی برگزار شده و تا این لحظه کاندیداتوری جلیلی تحت حمایت پایدی جدی‌تر از سایر گمانه‌ها است.  این طور که شنیده می‌شود، برخی نیروهای جبهه پایداری جلساتی در دفتر آیت‌الله مصباح یزدی برگزار کرده‌اند تا حمایت ایشان را برای حمایت از جلیلی جلب کنند.  اخبار و گمانه‌های پیش‌گفته کافی است تا به این مهم بپردازیم که سعید جلیلی کسیت و چرا برای طیفی از اصولگرایان ریاست‌جمهوری او تا این اندازه مهم است؟


پیشینه انتخاباتی

او در تاریخ ۲۱اردیبهشت۱۳۹۲ در آخرین روز ثبت نام در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت نام کرد. جلیلی پس از ثبت نام در جلسه مطبوعاتی شرکت نکردشعار او در آن انتخابات حیات طیبه بود. جلیلی در آن انتخابات با کسب 4میلیون و 628هزار و120 رأی پس از روحانی و قالیباف نفر سوم شد.


جلیلی یکی از گزینه‌های جدی انتخابات ریاست‌جمهوری سال96 هم بود اما او ترجیح داد که در آن انتخابات شرکت نکند و در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با تمرکز ویژه بر موضوعیت انتخابات و نه صرفا طریقیت آن برای کسب قدرت، در این فرایند فعالانه حضور خواهم داشت». پس از این بیانیه جلیلی در سوم اردیبهشت96 از سید ابراهیم رئیسی اعلام حمایت کرد. او پس از این انتخابات البته با پیش زمینه‌ای که در سال92 گفته بود پیشنهاد تشکیل دولت در سایه را داد تا بر دولت نظارت جدی وجود داشته باشد.


جلیلی و انتخابات آتی

بسیاری از جلیلی به عنوان یکی از افرادی که می‌توانست با حضور در انتخابات مجلس راه ریاست مجلس را هم پی بگیرد، یاد می‌کردند اما او در آن انتخابات هم نیامد تا گمانه‌زنی‌ها بر عزم برای انتخابات ریاست‌جمهوری1400 تقویت شود و اکنون که خبرهایی مبنی بر رایزنی برخی نیروهای پایداری با آیت‌الله مصباح به گوش می‌رسد این احتمال بیش از پیش تقویت می‌شود که این عضو سابق جبهه پایداری نامزد طیف مهمی از اصولگرایان در انتخابات سال آینده باشد.

بررسی کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری؛ محبوب پایداری: سعید جلیلی


از وزارت خارجه تا شورای امنیت
جلیلی پس از حضور در میدان جنگ در دوران دفاع مقدس از سال68 تا سال‌های متمادی در وزارت امور خارجه فعالیت داشته است. او در ۲۶سالگی به ریاست اداره بازرسی وزارت امور خارجه برگزیده ‌شد و تا سال ۱۳۷۵ در ریاست این اداره باقی می‌مانَد. پس از آن، تا سال ۱۳۷۶ که سید محمد خاتمی به ریاست‌جمهوری می‌رسد، به‌عنوان معاون اداره اول آمریکا در وزارت امور خارجه فعالیت کرد و پس از آنکه این مسولیت از او گرفته شد، به عنوان مدیر بررسی‌های جاری دفتر مقام معظم رهبری انتخاب شد تا اینکه در دولت محمود احمدی‌نژاد به وزارت امور خارجه بازگشت و به‌عنوان معاون اروپا و آمریکا به فعالیت پرداخت. در این مدت، به‌همراه علی لاریجانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی، در برخی مذاکرات با خاویر سولانا حضور داشت.


در مهر86 غلامحسین الهام، سخنگوی دولت احمدی‌نژاد، با اعلام خبر استعفای علی لاریجانی، سعید جلیلی را به‌عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی معرفی کرد. پس از آن،  رهبر انقلاب در هشتم تیر۱۳۸۷، در حکمی او را نماینده خود در شورای عالی امنیت ملی معرفی کردند. اوج و شاخص فعالیت چندساله جلیلی در شورای عالی امنیت ملی، موضوع مذاکرات هسته‌ای است  که در ۱۹ نهایت در شهریور سال92 با حکم حسن روحانی علی شمخانی جایگزین جلیلی شد و پس از آن مقام معظم رهبری او را به عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب کردند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: