* سعید جلیلی؛ مدعی بی‌رمق ریاست‌جمهوری!
پ
کد خبر : ۲۰۲۵۳
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۸ -11 September 2020
هنگامی که سعید جلیلی در انتخابات سال ۹۶ در حمایت از ابراهیم رییسی از فرآیند انتخابات کناره‌گیری زودهنگامی داشت مشخص بود که او و مشاورانش به دنبال فرصت بهتری برای ورود به عرصه انتخابات هستند. جلیلی که حالا عضو مجمع تشخیص و شورای عالی امنیت ملی است، از سال ۹۲ اسب خود را زین کرده بود که در سال ۹۶ وارد عرصه انتخابات شود، اما ورود رییسی برنامه او را به عقب انداخت. البته اقبال مردمی به روحانی هم در کناره‌گیری اش بی‌تاثیر نبود. به هر ترتیب جلیلی از رئیسی حمایت کرد و البته گوشه چشمی هم به آینده داشت.
به گزارش «آزادی» ، سعید جلیلی سلوک سیاسی ویژه خود را دارد. نگاهی به عملکرد و و روحیاتش نشان می‌دهد که خیلی اهل حزب و گروه نیست و بیشتر سیاستمداری تک‌رو و یا نهایتا محفلی است. با این حال سعید جلیلی در تمام این سال‌هایی که سودای ریاست جمهوری در سر داشته است، سعی کرده که با ایده "دولت در سایه" در عرصه سیاسی باقی بماند.

انتخابات 1400؛ رونمایی از دوقطبی احتمالی جلیلی- قالیباف و مشکل اصول گرایانجلیلی گزینه تندرو‌ها برای ۱۴۰۰ است
صادق زیبا کلام تحلیلگر مسائل سیاسی در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه اصول‌گرایان زیادی برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ خود را آماده می‌کنند، اظهار داشت: در این بین سعید جلیلی گزینه بالقوه اصول گرایان تندرو و جبهه پایداری است، در صورتیکه احمدی نژاد رد صلاحیت شود، این جریان با توجه به وزنی که به نسبت احمدی نژاد در بین اقشار ضعیف دارد، به دنبال ورود او به عرصه انتخابات هستند، اما احتمال موفقیت این کار بسیار کم است، به همین خاطر گزینه جایگزین احمدی نژاد، جلیلی است.

زیبا کلام با اشاره به اینکه جلیلی از سال ۹۲ به بعد با تشکیل دولت در سایه خود را برای ۱۴۰۰ آماده می‌کند، گفت: اما مشکل او، عدم مقبولیت در بین عامه مردم است، از سوی دیگر او چهره کاریزماتیکی نیز ندارد تا بتواند افکار را به خود جلب کند، به همین خاطر است که جریان تندرو به سمتی فردی مثل احمدی نژاد رفته اند، اما با این حال با توجه به اینکه اصلاح طلبان و بسیاری از مردم در انتخابات شرکت نمی‌کنند، اگر جلیلی بتواند اصول گرایان را ترغیب کند که بر سر او به اجماع برسند، می‌تواند نامزد این جریان در سال آینده باشد.

زیباکلام با بیان اینکه رقبای سعید جلیلی این روز‌ها در حال خارج شدن از گود رقابت هستند، افزود: بذرپاش با توجه به حواشی مرتبط با انتخاب او به عنوان رئیس دیوان محاسبات تقرببا شانس خود را از دست داد، فتاح نیز آن مصاحبه کار دستش داد، می‌ماند قالیباف، اما او بر خلاف این دونفر مورد حمایت جناح تندرو نیست و با توجه به اختلافات عمیقی که با جبهه پایداری دارد، بعید است تندرو‌ها با او کنار بیایند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه جایگاه رئیس مجلسی قالیباف مانعی برای نامزدی او در سال ۱۴۰۰ ایجاد نمی‌کند، بیان داشت: او نهایتا استعفا خواهد داد، اما مشکل اصلی این است که آب او با جریان رادیکال به یک جوی نخواهد رفت و شاید شاهد شکل گیری دو قطبی قالیباف- جلیلی در انتخابات سال آینده باشیم، این دوئل بستگی به این دارد که شورای نگهبان احمدی نژاد را رد صلاحیت کند.

وی اضافه کرد: قالیباف شانس بیشتری نسبت به جلیلی دارد، چرا که چهره شناخته شده تری است، اما الان زود است که بخواهیم در این مورد قضاوت کنیم، آن چه مسلم بوده، این است که بسیاری از مردم از فضای کنونی ناامید و دلسرد هستند و در انتخابات پیش‌رو به مانند اسفندماه شرکت نخواهند کرد و این اصول گرایان هستند که می‌توانند خوشحال باشند که در یک انتخابات حداقلی پاستور را نیز به مانند بهارستان فتح خواهند کرد.

انتخابات 1400؛ رونمایی از دوقطبی احتمالی جلیلی- قالیباف و مشکل اصول گرایانجلیلی ظرفیت لازم برای حضور در ۱۴۰۰ را ندارد
حسین کنعانی مقدم فعال سیاسی اصول گرا در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه جلیلی در بین اصول گرایان از اقبال مناسبی برخوردار نیست، گفت: بدنه رای او همان چهار میلیون رایی است که در سال ۹۲ کسب کرد و بعید است طی این هفت سال به میزان او افزوده شده است، جلیلی به دنبال جلب حمایت آیت الله مصباح یزدی است که از این طریق در وهله اول جبهه پایداری از او حمایت کند.

وی افزود: او از چندین ماه گذشته فعالیت انتخاباتی خود را کلید زده است و مشغول رایزنی با اصول گرایان و گروه‌های مختلف سیاسی است تا از او حمایت کنند، اما غافل از این است که باید برنامه‌های خود را برای مردم تشریح کرد تا بتواند رای آن‌ها را کسب کند، به طور کلی جلیلی در حال حاضر با رئیس جمهور شدن فاصله زیادی دارد و به نوعی می‌توان گفت، ظرفیت این کار در او دیده نمی‌شود.

کنعانی مقدم اظهار داشت: جلیلی با توجه به اینکه فاقد تجربه اجرایی است، این مسئله یک امتیاز منفی برای او محسوب می‌شود، این در حالیست که برخی از رقبای احتمالی او از جمله قالیباف حداقل دارای تجربیات فراوان مدیریتی در عرصه‌های گوناگون است و از خود کارنامه‌ای برجای گذاشته، در حال حاضر عملکرد جلیلی برای مردم ناشناخته است و او اگر می‌خواهد وارد عرصه انتخابات شود، باید خود را به مردم بشناساند.

این فعال سیاسی اصول گرا اضافه کرد: اگر جلیلی چنین کاری را انجام ندهد، به فرض محال بیاید و رئیس جمهور نیز شود، رئیس جمهور اقلیت خواهد شد و تازه مشکلات در آن جاست است که خود را برای این چهره عیان می‌کند، بنابراین با توجه به جمیع شرایط به اعتقاد بنده در حال حاضر جلیلی از پتانسیل لازم برای ورود به انتخابات برخوردار نیست، حال باید دید در ادامه او چه شرایطی پیدا خواهد کرد و اینکه آیا می‌تواند چنین لوازمی را برای خود فراهم کند، تا بتواند در وادی ریاست جمهوری گام بردارد.
منبع: فرارو
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: