* چرا طرح تعطیلات زمستانی مدارس تصویب نمی‌شود؟
پ
کد خبر : ۱۴۴۰۶
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷ -23 December 2019
«مدارس تا اخر هفته تعطیل است!» این خبری بود که روز گذشته منتشر شد، اما با یک حساب سر انگشتی متوجه می‌شویم در فصل پائیز تعداد روز‌هایی که مدارس تهران تعطیل بود خیلی بیشتر از روز‌هایی است که دانش آموزان به مدرسه رفته اند! این طور که معلوم است مسئولان بهترین راه حل برای رفع آلودگی هوا را تعطیلی مدارس می‌دانند و به جرات می‌توان گفت: این موضوع تنها چیزی است که در آن به خوبی عمل کرده‌اند. هر چند تعطیلی مدارس تاکنون تاثیری بر آلودگی هوا نداشته است، اما حد اقل دانش آموزان تعطیلات تابستانی در این فصل از سال را هم تجربه کردند، اما سوال اینجاست که وقتی هر روز با تعطیلی مدارس در ماه پائیز رو به رو هستیم چرا طرح تعطیلات زمستانی مدارس تصویب و اجرایی نمی‌شود که حد اقل دانش آموزان از تحصیل جا نمانند؟

>داستان ناتمام طرح تعطیلات زمستانی مدارس

آلودگی هوا؛ در چند سال اخیر داستانی است که آذرماه و دی‌ماه در کلان‌شهر‌ها شدت می‌گیرد و اولین راهکار هم تعطیلی مدارس است؛ تعطیلی مدارس، هم از جهت دور کردن کودکان و نوجوانان از قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و هم از باب کاهش عبور و مرور وسایل نقلیه مورد توجه است.
اما طرح تعطیلات زمستانی برای مدارس سالیان سال است که از سوی نهاد‌های مختلفی مانند سازمان حفاظت از محیط زیست، سازمان میراث فرهنگی به نهاد‌های قانون‌گذار همچون مجلس شورای اسلامی و هیات دولت ارائه شده است و دلیل طراحان نیز آلودگی هوا و توزیع سفر در طول است که البته در بیشتر این موارد این طرح با مخالفت نمایندگان در ادوار مختلف مواجه شده است.

>پیشینه طرح تعطیلی مدارس

نخستین‌بار سال ۳۶ بود که موضوع ایجاد تعطیلات زمستانی و کاهش تعطیلات تابستانی مدارس از سوی وزارت فرهنگ وقت مطرح شد؛ موضوعی که البته با آن موافقت نشد و داستان تا سال ٧۵ و زمان روی کار آمدن دولت «اکبر هاشمی رفسنجانی» و وزارت «محمدعلی نجفی» بر آموزش و پرورش مسکوت ماند. سال ٧۵، اما قرار شد مدارس ١٠روز در میانه زمستان تعطیل باشد و دانش‌آموزان ١۵ روز زودتر و در میانه شهریور به مدرسه بروند. نجفی، وزیر وقت آموزش و پرورش، آن زمان، هدف از اجرای این طرح را امکان مسافرت‌های زمستانی خانواده‌ها و ایرانگردی در این فصل اعلام کرد، اما پس از یک دوره کوتاه اجرا با مخالفت زیاد دانش‌آموزان و معلمان با آن، این طرح با تصویب سه فوریتی مجلس، غیرقابل اجرا تشخیص داده شد. پس از آن و سال‌ها بعد، شورای عالی آموزش و پرورش پیشنهاد ساماندهی تعطیلات تابستانی دانش‌آموزان را مورد بررسی قرار داد و با ارسال نامه‌ای به پژوهشکده تعلیم و تربیت خواست به مطالعه بیشتر درباره این طرح بپردازد؛ طرحی که البته هیچ وقت به نتیجه نرسید. این طرح به دفعات و توسط مسئولان مختلف تکرار شد و به نتیجه نرسید.

آلودگی هوای کلان‌شهر‌ها باعث شد این موضوع دوباره مطرح شود رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در زمستان ۹۶ و در پی روز‌های بحرانی تهران، از بررسی این پیشنهاد در کمیسیون زیربنایی دولت خبر داد.

اما چنانچه پیداست این طرح باز هم راه به جایی نبرد. چیزی که حالا شاهد آن هستیم این است که هفته به هفته مدارس به دلیل آلودگی هوا تعطیل می‌شوند و دانش آموزان کلانشهر‌ها از آموزش کتاب‌های درسیشان جا می‌مانند بدون اینکه جایگزینی برای تعطیلی این روز‌های مدارس وجود داشته باشد. این موضوع دقیقا برخلاف عدالت آموزشی است و باید نسبت به آن اقدام موثری صورت گیرد چرا که در غیر این صورت از این پس تعداد روز‌هایی که دانش آموزان در فصل پائیز و زمستان به مدرسه می‌روند کمتر از روز‌های تعطیلشان خواهد بود و باید منتظر باشیم که استاندار تهران تعطیل نبودن مدارس را اعلام کند، چون در هفته‌های اخیر شاهد بودیم تقریبا هر روز به دلیل آلودگی هوا مدارس تعطیل اعلام شده است.
 
تعطیلی مدارس استان تهران تا پایان هفته

سازمان هواشناسی با صدور اخطاریه‌ای از کاهش کیفیت هوا در حد ناسالم برای همه گروه‌ها تا چهارشنبه (۴ دی ماه) در شهر‌های صنعتی خبرداد. به گزارش ایسنا با تداوم پایداری جو روز سه شنبه (۳ دی ماه) افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهر‌های صنعتی و پرجمعیت پیش بینی می‌شود و این وضعیت تا چهارشنبه (۴ دی ماه) ادامه می‌یابد که در پی آن کیفیت هوا تا حد ناسالم برای کلیه گروه‌های سنی کاهش می‌یابد. در این شرایط خودداری از تردد غیرضروری در سطح شهر بویژه برای کودکان، افراد مسن و بیماران تنفسی و قلبی، اتخاذ تمهیدات لازم برای کاهش تردد شهری، مدیریت نوع سوخت واحد‌های صنعتی در سطح و حومه کلانشهر‌ها توصیه می‌شود. از همین رو تمامی مقاطع مدارس استان تهران به جز مدارس شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه تا پایان هفته تعطیل شدند. به گزارش ایسنا، بنا به این گزارش، تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات تهران منتفی است، اما کارمندان در صورت نیاز می‌توانند مرخصی بگیرند. همچنین تعطیلی فعالیت معادن شن و ماسه و بتن و اسفالت و تردد کامیون‌ها در سطح شهر تهران ممنوع است و طرح زوج و فرد سابق از درب منزل نیز به قوت خود باقی است
منبع: آفتاب
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: