* مهار موفقیت آمیز بیماری لمپی اسکین در دام‌های فریدونشهر
پ
کد خبر : ۱۱۴۴۵
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۴ -16 September 2019
رئیس دامپزشکی فریدونشهر گفت: ما چند مورد بیماری لمپی اسکین را در سطح شهرستان فریدونشهر داشتیم که با انجام سم پاشی این بیماری مهار شد و مورد جدیدی گزارش نشده است.
به گزارش«آزادی»محمدرضا موسی خانی با اشاره به این موضوع که در فریدونشهرهمه ساله شاهد حضور عشایری هستیم که از استان خوزستان و مناطق مختلف استان اصفهان وارد شهرستان می‌شوند، اظهار داشت: در شهرستان فریدونشهر علاوه بر وجود ۴۰۰ هزار راس دام‌های عشایری، ۸۰ هزار راس دام سبک و ۹ هزار راس دام سنگین روستایی وجود دارد و برنامه واکسیناسیون در شهرستان به این صورت است که اول دام‌های روستاییان واکسینه می‌شود و بعد از ورود عشایر به فریدونشهر واکسیناسیون دام عشایر را آغاز می‌کنیم.

مهار موفقیت آمیز بیماری لمپی اسکین در سطح شهرستان فریدونشهر

وی ضمن بیان این مطلب که دامپزشکی شهرستان فریدونشهر در ابتدای سال دام‌های سبک روستایی را تحت پوشش واکسن شاربن، آبله و تب مالت قرار داده است، ابراز داشت: پنج هزار راس دام سنگین روستاییان تحت پوشش واکسن لمپی اسکین قرار گرفت و علاوه بر آن ما در مرحله اول واکسیناسیون تب برفکی ۹ هزار راس دام‌های سنگین را در تمامی روستا‌های شهرستان تحت پوشش قرار دادیم و مرحله دوم واکسیناسیون تب برفکی در پاییز انجام می‌شود و زمستان هم واکسیناسیون بروسلوز (تب مالت) دام سنگین را داریم.

رئیس دامپزشکی شهرستان فریدونشهر با بیان اینکه لمپی اسکین یک بیماری ویروسی است که در فصل گرم شایع و از طریق پشه‌ها منتقل می‌شود، افزود: ما چند مورد بیماری لمپی اسکین را در پیشکوه، پشتکوه و چند مورد هم در بخش مرکزی شهرستان داشتیم که با انجام واکسیناسیون و آموزش دام داران و انجام سم پاشی این بیماری مهار شد و مورد جدیدی گزارش نشده است.

تزریق یک ملیون نوبت سر واکسن در سال به دام عشایر

وی با اشاره به اینکه موضوع که به خاطر رفت و آمد دام‌های عشایری به شهرستان فریدونشهر امکان شیوع بیماری‌های مختلف وجود دارد و دامپزشکی شهرستان در تلاش است که تزریق بیشتر واکسن‌ها را در دستور کار خود قرار دهد بیان داشت: پس از ورود دام‌های عشایر کار اصلی دامپزشکی شهرستان واکسیناسیون دام عشایر است و به صورت معمول برای دام‌های عشایری در سال یک ملیون نوبت سر تزریق واکسن داریم که هر بار مراجعه برای واکسیناسیون یک نوبت سَر حساب می‌شود.

موسی خانی اضافه کرد: ما امسال برای واکسیناسیون دام‌های عشایر تزریق واکسن‌های مختلفی مثل آبله، شاربن، پی. پی. آر و ... را در دستور کار قرار دادیم.

طیور شهرستان فریدونشهر عاری از بیماری‌های خطرناک هستند

وی با بیان این مطلب که طیور در شهرستان فریدونشهر به دو بخش صنعتی و بومی تقسیم می‌شوند و در بخش صنعتی، شهرستان دارای پنج بخش مرغداری گوشتی و پنج واحد پرورش بوقلمون است، تصریح کرد: در بخش صنعتی واکسیناسیون از لحظه ورود جوجه به سالن و به صورت منظم انجام و واکسن به صورت آشامیدنی و تزریقی وارد بدن جوجه می‌شود، ولی در طیور روستایی با توجه به اینکه کشور عاری از آنفولانزای فوق حاد است طرح واکسیناسیون خاصی نداشتیم، اما به صورت موردی واکسیناسیون دوگانه را انجام دادیم.

رئیس دامپزشکی شهرستان فریدونشهر افزود: آخرین بار سال ۹۶ شاهد شیوع آنفولانزای فوق حاد را در طیور روستایی بودیم و بعد از آن گزارشی در این زمینه نداشتیم البته بیماری‌هایی با اهمیت کمتر مثل نیوکاسل و یا عفونت‌های مختلف در طیور روستایی وجود دارد که با مراجعه و تشخیص درمان می‌شود.

تزریق واکسن هاری به سگ‌های خانگی تا شعاع سه کیلومتری در سال گذشته

وی با اشاره به این مطلب که تمام امور حیات وحش مربوط به محیط زیست است، ولی در صورتی که امکان انتقال یک نوع بیماری از حیات وحش به انسان وجود داشته باشد دامپزشکی دست به کار می‌شود، ابراز داشت: سال گذشته شاهد شیوع بیماری هاری در بین سگ‌های شهرستان بودیم که در این موارد دامپزشکی کار نمونه برداری را انجام می‌دهد و در صورت مثبت بودن نمونه، واکسیناسیون صاحبان سگ در شعاع سه کیلومتری در دستور کار دامپزشکی قرار می‌گیرد.
منبع: مهر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: